Warsztaty kulinarne w 5 b - ''Od produktów do stołu''
Uczniowie pod nadzorem wychowawczyni, pani Urszuli Dymitruk pierwszy dzień wiosny postanowili spędzić kulinarnie. Dlatego przygotowali menu, przepisy i produkty, a następnie w szkolnej pracowni kulinarnej "czarowali". To była prawdziwa "magia", jak spod rąk młodych kucharzy i kucharek zaczęły wychodzić chleby, bułeczki, gofry, naleśniki i rogaliki. Uwieńczeniem całego przedsięwzięcia było wspólne biesiadowanie przy smakowicie zastawionym stole...do którego z wielką przyjemnością zasiadł również pan wicedyrektor Sławomir Mazur.
Jednak uczniowie nie zapomnieli o tych, którzy nie mogli być z nimi przy stole tym wiosennym stole ( z wielką satysfakcją częstowali również innych nauczycieli ).
Miło było patrzeć jak ta aktywność kulinarna pozwala na rozwijanie skrzydeł i daje uczniom zadowolenie.